Από τα θρανία ο νόμος κατά της τρομοκρατίας

Από τα θρανία ο νόμος κατά της τρομοκρατίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία πρόκειται να φέρει αύριο στη Βουλή των Κοινοτήτων η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι. Με βάση τις νέες διατάξεις, το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να απαγορεύσει σε πανεπιστήμια να φιλοξενήσουν ομιλητές με εξτρεμιστικές απόψεις. Επίσης, ο νόμος υποχρεώνει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις φυλακές και τα δημοτικά συμβούλια να εργαστούν για να αποτραπεί η διολίσθηση ατόμων προς την τρομοκρατία. Σε περίπτωση που κάποιο πανεπιστήμιο δεν συμμορφωθεί, οι κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου Εσωτερικών «μπορούν να εφαρμοστούν με δικαστική εντολή».

«Η απειλή που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι ίσως η μεγαλύτερη από ποτέ. Πρέπει να έχουμε τις εξουσίες που χρειαζόμαστε για την υπεράσπισή μας», είπε η Μέι σε ομιλία στο ινστιτούτο Rusi.

«Οι νέες εξουσίες θα μας επιτρέψουν να αποτρέψουμε τη ριζοσπαστικοποίηση, να ενισχύσουμε την πρόληψη και την έρευνα για την τρομοκρατία, να παρενοχλούμε και να ελέγχουμε τις κινήσεις όσων μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν, να βελτιώσουμε την ασφάλεια των συνόρων, να διασφαλίσουμε ότι οι βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν χρηματοδοτούν την αποπληρωμή λύτρων, να καλύψουμε κάποιες από τις ελλείψεις στις επικοινωνίες και να αποκτήσουμε νέα επιτροπή για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και των πολιτικών ελευθεριών». 

Η Βρετανίδα υπουργός είπε ότι η αστυνομία απέτρεψε 40 τρομοκρατικές επιθέσεις την τελευταία 10ετία. Η είσοδος στη Βρετανία απαγορεύθηκε σε εκατοντάδες άτομα, ενώ 27 άτομα έχασαν τη βρετανική υπηκοότητα επειδή ενέπιπταν στις διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT