Συζήτηση για αυστηρότερους νόμους παροχής ασύλου

Συζήτηση για αυστηρότερους νόμους παροχής ασύλου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η Ουγγαρία θα πρέπει να θεσπίσει αυστηρότερη νομοθεσία ώστε να εμποδίσει τους οικονομικούς μετανάστες να εκμεταλλεύονται τους νόμους παροχής πολιτικού ασύλου στη χώρα. Αυτό δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Φιντέτς, Αντάλ Ρογκάν, υπό την πίεση του ακροδεξιού Γιόμπικ, που επίσης ζητεί παρόμοια κατασταλτικά μέτρα.

Ο Ρογκάν κατήγγειλε ότι ο αριθμός των αιτουμένων άσυλο έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια και πως για τους περισσότερους εξ αυτών δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Πολλοί πάντως χρησιμοποιούν την Ουγγαρία ως πύλη εισόδου για να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Ο ίδιος πρότεινε να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις ώστε να αποφασιστεί αν οι πρόσφυγες θα συλλαμβάνονται και θα κρατούνται μέχρις ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεών τους.

Στο μεταξύ, μέτρα για την ανάσχεση του κύματος μετανάστευσης κατοίκων του Κοσόβου σε χώρες-μέλη της Ε.Ε. εξέτασαν οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Πρίστινας. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές, συζητήθηκαν τα αίτια της παράνομης μετανάστευσης και η ενδυνάμωση του δικαστικού συστήματος, ώστε να αποφεύγεται να κερδοσκοπούν από αυτήν εγκληματικές ομάδες. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση τόνισαν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για την οικονομική ανάπτυξη του Κοσόβου και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Συζήτησαν επίσης τρόπους για την επίλυση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης μέσω εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για την πολιτική των χωρών της Ε.Ε. έναντι εκείνων που ζητούν άσυλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT