«Σκοτεινή» χώρα η Συρία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πόλη – «φάντασμα» έχει μετατραπεί η Συρία από το 2011, αφού από την ημέρα που ξέσπασε ο εμφύλιος το 83% του φωτισμού στην χώρα δεν λειτουργεί.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έρευνα που διεξήχθη από 130 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και βασίζεται σε αναλύσεις δορυφορικών εικόνων από το Πανεπιστήμιο της Wuhan.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Χαλέπι, αφού οι πρόσφατες μάχες των Κούρδων μαχητών με τους τζιχαντιστές είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο φωτισμός κατά 97%.

Για το θέμα πήρε θέση ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, πρόεδρος πλέον του Διεθνούς Συνασπισμού Διάσωσης, τονίζοντας «Η Συρία έχει εισέλθει τα σκοτεινά χρόνια, κυριολεκτικά και μεταφορικά».

Από την πλευρά του, ο Λι Σι, επικεφαλής της έρευνας σημείωσε πως τα στοιχεία που διαθέτει δεν ψεύδονται ποτέ. Οι φωτογραφίες από ύψος 800 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη, μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον πόνο και το φόβο που βιώνουν οι απλοί Σύριοι κάθε μέρα».

Να σημειωθεί τέλος, πως οι μοναδικές πόλεις που έχουν φωτισμό, είναι η Δαμασκός που αποτελεί και το αρχηγείο του προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ και η Κουνέιντρα, επαρχία κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT