Ληστεύουν μέχρι και τα ερείπια στο Νεπάλ

Ληστεύουν μέχρι και τα ερείπια στο Νεπάλ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλήψεις για βανδαλισμούς και κλοπές σε εγκαταλελειμμένα σπίτια στο Νεπάλ πραγματοποιεί η αστυνομία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του AP.

Την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων ολοένα και αυξάνεται, η κατάσταση στο Νεπάλ είναι δραματική. Χιλιάδες άνθρωποι διαμένουν στους δρόμους της χώρας, φοβούμενοι το ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού.

Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύονται πολλοί διαρρήκτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας πολλοί είναι αυτοί που λεηλατούν σπίτια και αφαιρούν πράγματα ακόμα και μέσα από τα ερείπια.

Οι κάτοικοι του Νεπάλ, σοκαρισμένοι από την βιβλική καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα αρνούνται να μπούνε στα σπίτια τους, φοβούμενοι έναν δεύτερο σεισμό. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι, ξεκινώντας να διαδίδουν φήμες για νέο σεισμό μέσω κοινωνικών δικτύων.

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση αφού πραγματοποίησε κάποιες συλλήψεις, με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ληστές να είναι αυτές της «διάδοσης ψευδών φημών» και της «πρόκλησης πανικού». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT