Σε πόλο έλξης επισκεπτών αναμένεται να μετατραπεί η έπαυλη του διάσημου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι, η οποία ανακαινίσθηκε προσφάτως για να αξιοποιηθεί τουριστικά και εμπορικά, αφού ο άλλοτε τρομακτικός εγκληματίας θεωρείται πλέον αντικείμενο θαυμασμού για τους κατοίκους της Φλόριντα. Η έπαυλη είχε πωληθεί στον Καπόνε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 από τον ίδιο τον δήμαρχο της ακτής του Μαϊάμι, Τζον Νιούτον Λούμους, ο οποίος ήταν επίσης μεσίτης. «Ο Καπόνε δεν είναι χειρότερος από πολλούς άλλους που μένουν εδώ», είχε πει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος για τον πελάτη του. Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων που έκριναν τον Καπόνε ανεπιθύμητο στη νεαρή τότε πόλη, ο Λούμους προχώρησε στην πώληση του κτιρίου που είχε ανεγερθεί το 1922. «Ο βασικός λόγος που ήρθε εδώ ήταν ο καλός καιρός», δήλωσε ο ιστορικός Πολ Τζορτζ, ο οποίος εξήγησε ότι την ίδια στιγμή το Μαϊάμι αποτελούσε το ιδανικό μέρος για να διαφύγει μια πιθανή επίθεση από τους εχθρούς του, λόγω της ανοιχτής θάλασσας και του αεροδρομίου.
Η έπαυλη του Καπόνε αγοράσθηκε στο όνομα της συζύγου του έναντι 40.000 δολαρίων, αφού το ζευγάρι είχε επισκεφθεί την περιοχή μερικές φορές. Οταν καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή και φυλακίσθηκε στο Αλκατράζ το 1931, εγκατέλειψε την οικεία του, αλλά επέστρεψε στο Μαϊάμι το 1938 όπου και πέθανε εννέα χρόνια αργότερα. Εβδομήντα χρόνια μετά, το οίκημα ήταν υπό κατάρρευση και θα μπορούσε να έχει κατεδαφιστεί. Οι επενδυτές ακινήτων, ωστόσο, το αντιμετώπισαν ως μία μεγάλη ευκαιρία. «Ο επενδυτής μας δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η βίλα ανήκε στον Καπόνε», σχολίασε ο Μάρκο Μπρούζι, εκτελεστικός διευθυντής της επενδυτικής εταιρείας MB America, η οποία είχε επιφορτιστεί με την αναζήτηση μιας «πολυτελούς ιδιοκτησίας, κατά προτίμηση ιστορικής με ιδιαίτερη προσωπικότητα».
Η MB America απέκτησε την έπαυλη του Αλ Καπόνε έναντι 8 εκατ. δολαρίων και την ανακαίνισε πλήρως ξοδεύοντας ακόμη 1,4 εκατ. δολάρια. Η οικία του μεγάλου γκάνγκστερ πλέον είναι πλήρως προστατευμένη από τους τυφώνες, οι οποίοι πλήττουν συχνά την περιοχή. Απομένουν μόνο ορισμένες τελευταίες πινελιές στον δεύτερο όροφο της έπαυλης, όπου και πέθανε ο Καπόνε, ώστε να ξεκινήσει η αξιοποίηση της οικίας για γυρίσματα βιντεοκλίπ, ταινιών, αλλά και για φωτογραφήσεις. Ο επενδυτής θεωρεί ότι θα μπορέσει να αποσβέσει τα χρήματα της αγοράς και της ανακαίνισης του χώρου, χρεώνοντας τους ενοικιαστές του. «Αυτή η έπαυλη είναι τμήμα της ιστορίας του Μαϊάμι και τμήμα της ιστορίας των ΗΠΑ», τόνισε ο Μπρούζι, ο οποίος υποστηρίζει θερμά ότι η έπαυλη μπορεί να μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν για τους επισκέπτες που θα μπορούν να την παρατηρήσουν μόνο εξωτερικά. «Σώσαμε κάτι από την ιστορία του Μαϊάμι και μας αρέσει πολύ», πρόσθεσε ο ίδιος. Οι αρχιτέκτονες έχουν διατηρήσει το στυλ της δεκαετίας του 1920 και του 1930 στο εσωτερικό.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Πολ Τζορτζ, ο Καπόνε έμεινε στο Μαϊάμι γιατί αναζητούσε ένα πιο ήρεμο μέρος από το Σικάγο. «Νόμιζε ότι κανείς δεν θα τον ενοχλήσει εδώ κάτω», σχολίασε ο Τζορτζ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για ιδιαίτερα ενεργή δραστηριότητα του Καπόνε στο Μαϊάμι εκτός από τη δημιουργία δύο εστιατορίων και των καζίνο. Η έπαυλη στο Παλμ Αϊλαντ είχε μετατραπεί σε μόνιμη κατοικία του, όπου ήθελε να «συνταξιοδοτηθεί» και να ξεκουραστεί από τη βίαιη ζωή του αφεντικού της μαφίας. Επίσης, αποτελούσε το μέρος όπου φιλοξενούσε τους αγαπημένους του. «Ημασταν κοντά σαν οικογένεια, τρώγαμε μαζί, τραγουδούσαμε και μαγειρεύαμε», ισχυρίστηκε η κόρη της ανιψιάς του Καπόνε, Ντέιρντρε Μαρί Καπόνε, η οποία θυμάται με αγάπη το σπίτι του θείου της και παρευρέθη στην παρουσίαση της ανακαινισμένης έπαυλης.