Συζητούν τις διαφωνίες τους τη Δευτέρα Αναστασιάδης – Ακιντζί

Συζητούν τις διαφωνίες τους τη Δευτέρα Αναστασιάδης – Ακιντζί

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστικό μήνα για την πορεία των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού χαρακτήρισε τον Νοέμβριο ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε κομβικό σημείο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι με την εντατικοποίηση των συναντήσεων των ηγετών των δύο κοινοτήτων και τις εξελίξεις στην Τουρκία, θα μπορούν να εξαχθούν πιό ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σε ερώτηση εάν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο μέσα στο Νοέμβριο, ο κ, Χριστοδουλίδης είπε ότι θα υπάρξουν αρκετές επισκέψεις αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε ημερομηνίες.

Για τη συνάντηση τη Δευτέρα των ηγετών των δύο κοινοτήτων ανέφερε ότι θα τεθεί ενώπιόν τους το κοινό έγγραφο με τα σημεία επί των οποίων υπάρχει διαφωνία και το οποίο ετοιμάζουν οι δύο διαπραγματευτές.

Βάσει του εγγράφου, είπε ο εκπρόσωπος, οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί, θα αξιολογήσουν την κατάσταση πραγμάτων και θα δώσουν οδηγίες για τα επόμενα βήματα μέχρι την επόμενη συνάντησή τους στο τέλος Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε ότι θα γίνει επίσης συζήτηση για την αντ χοκ τεχνική επιτροπή που έχει συμφωνηθεί για την προετοιμασία της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου στη βάση του πρωτοκόλλου δέκα της ένταξης της Κύπρου στην Αυρωπαϊκή Ενωση.

Σε αυτή τη φάση, είπε, γίνεται ενημέρωση και εξοικείωση της τουρκοκυπριακής πλευράς με το ευρωπαϊκό κεκτημένο έτσι ώστε οι θέσεις που υποβάλλονται να είναι συμβατές. Ανέφερε ακόμα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει και το θέμα με τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Ακιντζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT