Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού στη Γενεύη

Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού στη Γενεύη

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελβετική πόλη της Γενεύης μείωσε τη Δευτέρα το επίπεδο του συναγερμού που ίσχυε εντός των ορίων της, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο «κόκκινος συναγερμός» διήρκεσε 18 ημέρες κατά τις οποίες οι αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούσαν έρευνες για πρόσωπα που σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας είναι πολύ πιθανόν να διατηρούν σχέσεις με την τρομοκρατία.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως η υπηρεσία Ασφάλειας και Οικονομίας του καντονιού της Γενεύης αποφάσισε, έπειτα από συνεννόηση με τις ομοσπονδιακές αρχές, να επαναφέρει το επίπεδο του συναγερμού σ' αυτό που ίσχυε πριν από τις 10 Δεκεμβρίου.

«Μια νέα εκτίμηση της κατάστασης της τρομοκρατικής απειλής μετά τις αργίες των Χριστουγέννων δικαιολογεί την απόφαση αυτή», αναφέρεται στη δήλωση. «Επιπλέον όλες οι πρόσφατες εκδηλώσεις που θεωρούνταν πιθανοί στόχοι, διπλωματικές, θρησκευτικές ή εμπορικές έχουν πλέον τελειώσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT