Επίδομα… επαφής σε «ασθενείς»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη του κυκλώνα βρέθηκε βουλευτής της γερμανικής αντιπολίτευσης η οποία πρότεινε τη χορήγηση επιδόματος πληρωμένης σεξουαλικής επαφής για ασθενείς που νοσηλεύονται σε οίκους ευγηρίας.

Ειδικότερα η Ελίζαμπεθ Σάφερμπεργκ, υπεύθυνη του κόμματος των Πρασίνων για θέματα περίθαλψης, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Welt an Sonntag ότι θα μπορούσε να φανταστεί τη χρηματοδότηση σεξουαλικής βοήθειας.

Η εφημερίδα, πάντως, επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη, αφού βασίζεται σε ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί στην Ολλανδία και σύμφωνα με το οποίο αυτοί που ζητούν το βοήθημα πρέπει να πιστοποιήσουν ότι υπάρχει ιατρική ανάγκη για τη χορήγησή του και ότι δεν διαθέτουν τους πόρους προκειμένου να καταβάλλουν το απαραίτητο αντίτιμο σε κάποια ιερόδουλο.

Ο βουλευτής Καρλ Λότερμπαχ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, απαντώντας στις προτάσεις της συνάδελφου του, τόνισε ότι «δεν χρειαζόμαστε επιχορηγούμενη πορνεία στους οίκους ευγηρίας και φυσικά δεν μπορούμε να μιλούμε για συνταγογραφούμενη σεξουαλική συνεύρεση».

Αλλά και το Γερμανικό Ιδρυμα Προστασίας των Ασθενών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι άνθρωποι που δίνουν αγώνα για τα στοιχειώδη της επιβίωσης, όπως είναι το πλύσιμο και η τροφή, έχουν άλλες ανησυχίες.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT