Ερευνα για μισθό της συζύγου του Φρ. Φιγιόν

Ερευνα για μισθό της συζύγου του Φρ. Φιγιόν

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Κρίση στην εκστρατεία του για την προεδρία εκλήθη χθες να διαχειριστεί ο κεντροδεξιός Φρανσουά Φιγιόν, ύστερα από την ανακοίνωση της εισαγγελίας για διενέργεια έρευνας γύρω από την καταβολή μισθού κοινοβουλευτικού βοηθού από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση στη σύζυγo του Φιγιόν, η οποία ουδέποτε εργάστηκε όμως ως βοηθός του. Μιλώντας νωρίτερα χθες, ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Σαρκοζί εξέφρασε την αγανάκτησή του για το περιεχόμενο του άρθρου της σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaine, το οποίο χαρακτήρισε «περιφρονητικό και μισογυνικό». «Βλέπω ότι οι αμπούλες βρώμας άρχισαν να πέφτουν», είπε ο 62χρονος Φιγιόν, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της εισαγγελίας του Παρισιού για την έναρξη επίσημης έρευνας. Η Πενέλοπι Φιγιόν, η οποία γεννήθηκε στη Βρετανία, αμείφθηκε για εργασία που δεν εκτέλεσε ποτέ, υποσκάπτοντας την εικόνα του Φιγιόν ως έντιμου και διαφανούς υποψηφίου.

Στην Κολομβία

Στο μεταξύ, την Κολομβία επισκέφθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος, αλλά και στελέχη του αριστερού αντάρτικου των FARC. Σε δηλώσεις του, ο κ. Ολάντ επαίνεσε την ειρηνευτική συμφωνία και την προοπτική αφοπλισμού των ανταρτών. Η επίσκεψη του Ολάντ, που είναι η πρώτη Γάλλου προέδρου στη χώρα ύστερα από 28 χρόνια, προκάλεσε αντιδράσεις από το κόμμα του πρώην προέδρου της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε.

Το κόμμα του Ουρίμπε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καταψήφιση της ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και FARC. Σε ανοικτή επιστολή του στον κολομβιανό Τύπο, ο Ουρίμπε έγραψε: «Πολλοί από εμάς νιώθουμε προδομένοι που ο διάδοχος του Ναπολέοντα και του Ντε Γκωλ επισκέφθηκε το αντάρτικο των τρομοκρατών FARC. Μας φαίνεται αδιανόητο ότι ένας Γάλλος πρόεδρος επέλεξε να υποστηρίξει την ατιμωρησία, την οποία απολαμβάνουν οι τρομοκράτες».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT