Ανεβαίνει ο Σουλτς, χαμηλά το SPD

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Δημοσκόπηση που δίνει θάρρος στους Σοσιαλδημοκράτες, χωρίς ωστόσο να κλείνει την ψαλίδα που τους χωρίζει από τους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ δημοσίευσε το βράδυ της Τετάρτης το βαρόμετρο Deutschlandtrend του κρατικού καναλιού ARD. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, σε περίπτωση απευθείας ψηφοφορίας για εκλογή καγκελαρίου, ο νέος υποψήφιος καγκελάριος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, θα ισοψηφούσε στο 41% με την Αγκελα Μέρκελ.

Αλλά απευθείας ψηφοφορία δεν υφίσταται, ενώ η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ξεπερνά τις 10 μονάδες. Το ερώτημα είναι αν η ψαλίδα αυτή θα αρχίσει να κλείνει, χάρη στον ενθουσιασμό που πυροδότησε η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς. Το δεύτερο ερώτημα είναι τι θα συμβεί στις τρεις αναμετρήσεις των ερχόμενων μηνών σε ομόσπονδα κρατίδια, όπου ο κίνδυνος εκλογικής αποτυχίας των Σοσιαλδημοκρατών είναι υπαρκτός.

Συγκρίνοντας σημείο προς σημείο τη Μέρκελ με τον Σουλτς, το περιοδικό Spiegel κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μέρκελ ξεκινά με σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλά η μονομαχία μπορεί να αποδειχθεί πολύ ενδιαφέρουσα. «Ο Σουλτς μπορεί να είναι λιγότερο βολικός, λιγότερο προβλέψιμος αντίπαλος από τον Γκάμπριελ (ο οποίος του παρέδωσε τη σκυτάλη την Τετάρτη)», σημείωσε το περιοδικό.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT