Δύο παιδιά του Φιγιόν λάμβαναν αργομισθία

Δύο παιδιά του Φιγιόν λάμβαναν αργομισθία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Δύο από τα παιδιά του Φρανσουά Φιγιόν, η Μαρί και ο Σαρλ, θα καταθέσουν στην οικονομική εισαγγελία, στο πλαίσιο της έρευνας για τις πλασματικές θέσεις εργασίας της συζύγου και συγγενών του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία. Την ίδια ώρα, συνέντευξη της Πενέλοπι Φιγιόν από το 2007 επρόκειτο να προβάλει χθες το τηλεοπτικό δίκτυο France 2, στην οποία η γεννημένη στην Ουαλλία σύζυγος του υποψήφιου προέδρου δηλώνει ότι ουδέποτε εργάστηκε ως κοινοβουλευτική βοηθός του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Canard Enchaine, η κ. Φιγιόν εισέπραξε συνολικά 830.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός.

Και τα δύο παιδιά του Φιγιόν είχαν διοριστεί ως έμμισθοι βοηθοί του την εποχή που ο υποψήφιος πρόεδρος ήταν γερουσιαστής, μεταξύ 2005 και 2007. «Την εποχή της θητείας μου στη Γερουσία, προσέφερα αμοιβή στα δύο μου παιδιά για συγκεκριμένες αποστολές λόγω των νομικών τους γνώσεων», είπε ο Φιγιόν. Τον ισχυρισμό αυτό του υποψηφίου διέψευσαν, πάντως, γαλλικά ΜΜΕ, που έδειξαν ότι τα τέκνα Φιγιόν δεν είχαν ακόμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, τα τέκνα Φιγιόν εισέπραξαν 83.735 ευρώ συνολικά, για συμβόλαια 6 και 15 μηνών. Ανοικτά καλούσαν, στο μεταξύ, χθες σε παραίτηση τον Φιγιόν μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών, εκτιμώντας πως αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η ήττα στις κάλπες και ο αποκλεισμός του υποψηφίου από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, 69% των ερωτηθέντων εκφράζουν την επιθυμία να δουν τον Φιγιόν να υποβάλει την παραίτησή του από τη διεκδίκηση της προεδρίας.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT