Κατέστη άκαρπη η «ανταρσία» κατά Φιγιόν

Κατέστη άκαρπη η «ανταρσία» κατά Φιγιόν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την πρώτη απόπειρα ανταρσίας στο εσωτερικό του κόμματος κατέπνιξε χθες ο υποψήφιος πρόεδρος των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικανών, Φρανσουά Φιγιόν, με την κίνηση αυτή μερίδας μελών της Eθνοσυνέλευσης να αποκαλύπτει τους τριγμούς που έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του σκανδάλου πλασματικών προσλήψεων μελών της οικογένειάς του.

Το βράδυ της Δευτέρας, ομάδα περίπου 40 κοινοβουλευτικών των Ρεπουμπλικανών συνέταξε ανοικτή επιστολή με αποδέκτη τον αρχηγό τους Φρανσουά Φιγιόν, στην οποία προειδοποιούν ότι η χρονική διορία των δύο εβδομάδων που έθεσε ο ίδιος ο Φιγιόν για να αποφασίσει τι θα πράξει, πλησιάζει στο τέλος της. «Η πολιτική μας οικογένεια, οι Ρεπουμπλικανοί, κινδυνεύει να μην είναι ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρία», αναφέρει η επιστολή.

Χθες τα ξημερώματα, όμως, ο βουλευτής Ζορζ Φενέκ, συντάκτης της ανοικτής επιστολής, υπαναχώρησε από την πρότασή του για έκτακτη σύγκληση του πολιτικού γραφείου του κόμματος, ύστερα από σύσκεψη που είχε με ανώτατα στελέχη του κόμματος και τον ίδιο τον Φιγιόν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Φιγιόν είπε: «Γνωρίζω ότι η εκστρατεία είναι δύσκολη, καθώς εγώ είμαι αυτός που δέχεται καθημερινά πλήγματα. Ο Τύπος και η δικαιοσύνη με καταδιώκουν. Δεν θέλω να υφίσταμαι το ίδιο από τους βουλευτές μου. Η παραίτησή μου από την υποψηφιότητα σήμερα θα προκαλούσε μεγάλη κρίση στο κόμμα».

Στο μεταξύ, την πληροφορία ότι το Κρεμλίνο βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις μέσω του Τύπου, αλλά και του Διαδικτύου, εναντίον της προεκλογικής εκστρατείας του φιλελεύθερου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν –που τείνει να καταλάβει την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις– διέψευσε χθες κατηγορηματικά η ρωσική προεδρία. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αναμειχθούμε στις εσωτερικές υποθέσεις ξένων κρατών. Είναι, ωστόσο, γεγονός ότι σε πολλές χώρες διεξάγεται “αντι-Πούτιν” εκστρατεία», είπε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT