Αποκλεισμοί σχολείων από Γάλλους μαθητές

Αποκλεισμοί σχολείων από Γάλλους μαθητές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τις εισόδους δεκάδων σχολικών κτιρίων απέκλεισαν χθες μαθητές στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μη εγκεκριμένης διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας, με αφορμή τον βιασμό νεαρού μαύρου με γκλοπ από αστυνομικούς.

Οκτώ συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία, ύστερα από σύντομες και μικρής κλίμακας συγκρούσεις μαθητών με την αστυνομία, στο περιθώριο της γενικά ειρηνικής διαδήλωσης, που κατέληξε στην πλατεία του Εθνους (Πλας ντε λα Νασιόν) στο ανατολικό Παρίσι. Οι μαθητές εξέφραζαν την οργή τους για το περιστατικό του βιασμού του 22χρονου Τεό, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στις 2 Φεβρουαρίου σε συνοικία του βόρειου Παρισιού, τόπο διαμονής πολλών μεταναστών. Ο 22χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται με τραύματα στην έδρα και το κεφάλι. Οι τέσσερις αστυνομικοί, που φέρονται να βίασαν τον νεαρό μαύρο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έως ότου ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Οι εκκλήσεις του 22χρονου θύματος για κοινωνική ειρήνη δεν εισακούσθηκαν, όμως, από όλους τους μαθητές της χθεσινής διαδήλωσης, κάποιοι από τους οποίους εμφάνισαν πανό με το σύνθημα: «Εκδίκηση για τον Τεό!».

Εκπρόσωπος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της γαλλικής πρωτεύουσας ανέφερε χθες ότι έκτακτα μέτρα ασφάλειας ελήφθησαν στα σχολικά κτίρια της αρμοδιότητάς της, μετά τον αποκλεισμό των εισόδων 16 –επί συνόλου 103– σχολικών κτιρίων με κάδους απορριμμάτων και άλλα ογκώδη αντικείμενα.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT