Μπεν Γουάλας: Δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ

Μπεν Γουάλας: Δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας βάζει τέλος στα σενάρια που τον παρουσίαζαν ως πιθανό διάδοχο του Γενς Στόλτενμπεργκ. Υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί θέλουν να παραταθεί η θητεία του Νορβηγού στο τιμόνι της Συμμαχίας.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον Economist, ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο τιμόνι του ΝΑΤΟ.

«Δεν πρόκειται να συμβεί», δηλώνει ο ίδιος, όταν καλείται να απαντήσει στη σχετική ερώτηση, με μια δόση πικρίας ωστόσο, όπως σημειώνεται.

Από ό,τι φαίνεται, ο Γουάλας όντως ενδιαφερόταν για τη θέση του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αλλά χώρες όπως οι ΗΠΑ είχαν άλλα σχέδια.

Ο 53χρονος Βρετανός δηλώνει στον Economist ότι οι Αμερικανοί θέλουν να παραταθεί η θητεία του Στόλτενμπεργκ στο τιμόνι του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω θητεία κανονικά θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.    

Νορβηγικά ΜΜΕ είχαν προ ημερών αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον ζητάει από τον Στόλτενμπεργκ να παραμείνει στη θέση του στο ΝΑΤΟ για άλλον έναν χρόνο.

Ο Νορβηγός είχε πάντως από την πλευρά του, προηγουμένως, δηλώσει ότι θα σεβαστεί κάθε σχετική απόφαση των Συμμάχων αναφορικά με το μέλλον του, αν και ο ίδιος δεν επιθυμεί να παραταθεί η θητεία του στο ΝΑΤΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT