Επίθεση Τραμπ στον Τζέιμι Ντάιμον, επειδή επαίνεσε τη Νίκι Χέιλι

Επίθεση Τραμπ στον Τζέιμι Ντάιμον, επειδή επαίνεσε τη Νίκι Χέιλι

«Βρείτε μια επιλογή από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών που μπορεί να είναι καλύτερη από τον Τραμπ», είπε ο επικεφαλής της JP Morgan.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον επειδή επαίνεσε την αντίπαλη του Ρεπουμπλικανή υποψήφια Νίκι Χέιλι.

«Ο Ντάιμον πιέζει αθόρυβα για ένα άλλο πρόσωπο που δεν είναι μέλος της MAGA (Make America Great Again) για την προεδρία», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social. 

«Ποτέ δεν ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Τζέιμι Ντάιμον, αλλά έπρεπε να ζήσω με αυτόν τον τύπο ποτ ήρθε επαιτώντας στον Λευκό Οίκο», έγραψε ο Τραμπ, ο σημερινός επικρατέστερος υποψήφιος για του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις εκλογές του 2024.

Ο Ντάιμον επαίνεσε την Χέιλι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου DealBook των New York Times την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

«Ακόμη και αν είστε φιλελεύθερος Δημοκρατικός, σας προτρέπω, βοηθήστε και τη Νίκη Χέιλι» είπε ο CEO στο πλήθος, στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί επιχειρηματίες. «Βρείτε μια επιλογή από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών που μπορεί να είναι καλύτερη από τον Τραμπ».

Η Χέιλι, πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας και μια από τους βασικούς αντιπάλους του Τραμπ στην προκριματική κούρσα, έχει κερδίσει πρόσφατα έδαφος στις δημοσκοπήσεις, ασκώντας πίεση στον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις για τη δεύτερη θέση.

Την Τρίτη, η Χέιλι απέσπασε την υποστήριξη των Americans for Prosperity Action, του πολιτικού δικτύου που χρηματοδοτείται από τον συντηρητικό δισεκατομμυριούχο Τσαρλς Κοχ.

Mε πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT